Obuka „Popularizacija inovatorstva i metodologije startapa sa praktičnim primerima inovacija u procesnoj industriji“

Obuke su održane u tri sesije 25-26-27.03.2024 godine u prostorijama ICS Stara Pazova sa ukupno preko 80 učesnika a moderator je bila agencija PRVA iz Niša.

Cilj obuka je bio podizanja kapaciteta inovacionoj i startap zajednici kao i inovacionim MSP u Sremu da samostalno rade na unapređenju svojih inovativnih rešenja, a koja će kasnije imati dalju primenu u oblastima u kojima je neophodna metodologija startaperstva. Obukom su postignuti predviđeni rezultati:

  • Podignut kapacitet inovacionoj i startap zajednici kao i inovacionim MSP u Sremu da samostalno rade na unapređenju svojih inovativnih rešenja.
  • Podignut kapacitet i svest šire javnosti o mogućnostima startaperstva u različitim oblastima, a pre svega u oblasti robotike u procesnoj industriji.

Ova aktivnost je realizovana u okviru Projekta „Jačanje kompetencija inovacione zajednice i razvojnih MSP Sremskog okruga kroz integrisane programe RISC u Staroj Pazovi”.
Projekat se sprovodi u okviru Programa podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023 godinu finansiranog od strane Kabineta Ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top